Mezopen

A mezopen kezelés során igazi bőrmegújító hatást tudunk elérni, hiszen segítségével a hatóanyag-komplexek képesek a problémás sejthez eljutni. 

A mezopen kezelőfeje mikrotűket tartalmaz, a tű (le-fel) mozgásának hatására, pici sérülések keletkeznek a bőrön, így kis csatornák nyílnak meg, melyeken át a hatóanyag eljut a mélyebb rétegekbe. 

Ez a kozmetikai eljárás egyszerre két hatást fejt ki, az egyik a kollagén termelés, a másik pedig a steril (analitikai tisztaságú) hatóanyag komplexek eljuttatása a problémás sejtekhez.

  • Kollagén termelés

A bőrünk irha rétegében található kollagén- és elasztikus rostok adják bőrünk rugalmasságát, azonban az idő múlásával csökken vízmegkötő képessége. Ennek következtében a bőr veszít rugalmasságából és feszességéből, majd szép lassan kialakulnak a ráncok.

A mezopen kezelés során keletkezett pici sérülésekre a szervezet azonnal reagál és elindítja az öngyógyító mechanizmusát. Kollagén és elasztin rostokat kezd termelni, melyek hozzáadódnak a meglévő "régebbi" kollagén szintekhez. A kollagén képződése függ az életkortól, valamint az egyén életmódjától (táplálkozás, sportolás mennyisége, általános egészségügyi állapottól.)

  • Hatóanyag bejuttatás a célsejthez

A mezopen közben alkalmazott  mikro-tűknek köszönhetően steril csatornácskák jönnek létre. Ezek a steril csatornák lehetővé teszik a hatóanyagok bejuttatását a bőr mélyebb rétegeibe is. A hatás azonnali és látványos!